Bee:Bot baner og geometri

Nye læringsreiser

Denne uken har vært fylt med spennende eventyr og lærerike øyeblikk for oss. Vi har dykket inn i verden av programmering og oppdaget utrolige muligheter med vår nye venn, Bee-Bot! Bee-Bot er en robot som har vist oss veien til en mengde læringsmuligheter, alt fra bokstaver og enkle geomtriske figurer.

 

Baner til Bee-Bot og utforsking

Det har vært utrolig gøy å lage forskjellige baner for Bee-Bot. Vi har tegnet labyrinter, og laget ulike geometriske figurer som en med enkelhet kunne gjøre sammen barna. Å skape disse banene har ikke bare vært underholdende, men også en flott måte å utforske grunnleggende geometri og matematisk forståelse på. Å visualisere retning, vinkler og avstander har vært både morsomt, lærerikt og pedagogisk.

Bokstavtrening

En annen spennende aktivitet vi har utforsket med Bee-Bot er bokstaver og ord. Vi programmerte Bee-Bot til å lage bokstaver. Vi oppdaget fort at det var en enkel måte å lære forskjellige bokstaver på, samt repetere alfabetet for de litt eldre barna. Vi har et barn som synes bokstav-innlæring har vært utfordrende, og blander enda ett par bokstaver. Her så vi at barnets matematiske hjerne fikk utfordret seg, og vi opplevde at barnet vårt faktisk så forskjellen.


Matematikk med Bee-Bot

Matematikk har også blitt en lek med Bee-Bot. Når vi lager banene, så har barna måtte bruke telling og tallforståelse for å forflytte Bee-bot. Det gjør at de har regnet seg frem til hvor den skal gå. Når barna syntes løypen ble for enkel, snudde de selv og gikk motsatt vei. Det gjør at barna har fått utforsket på det de selv synes er gøy, og har dykket ned i sin egen forståelse. Ved å kombinere matte med programmering, har barna utviklet bedre tallforståelse og problemløsningsferdigheter. Det er utrolig å se hvordan en lekende tilnærming til læring kan bidra til å styrke barnas matematiske kompetanse.

Samarbeid og kreativitet

En av de mest verdifulle aspektene av å jobbe med Bee-Bot er samarbeidet det har fremmet. Barna har jobbet sammen for å løse problemer, diskutere strategier og dele ideer. Det har også vært rom for kreativitet, hvor barna har kunnet eksperimentere og finne nye måter å bruke Bee-Bot på.

Avsluttende tanker

Denne uken med Bee-Bot har vist oss hvor givende lekende læring kan være. Ved å kombinere teknologi med pedagogiske tanker i rammeplanen, har barna fått muligheten til å utforske, skape og lære på en engasjerende måte. Fra bokstaver til geometri, matematikk til insekter, har Bee-Bot brakt læring til liv på en unik og spennende måte.

Å utforske nye emner og oppdage nye måter å lære på, er virkelig en inspirerende opplevelse for både barna og oss som veiledere.

Takk for at dere deltok i vårt eventyr med Bee-Bot! Vi er glade for å ha dere med oss på denne læringsreisen. Vi ser frem til å dele flere spennende opplevelser i tiden som kommer!

La oss fortsette å leke, utforske og lære sammen!

Bee-Bot
Ett artig verktøy i barnehagen