Kjell Gunnar Ytre-Eide

En Pioner innen IKT og Lek i Barnehagen

Å bringe teknologi inn i barnehageundervisningen kan være en utfordring, men det er også en fantastisk mulighet til å inspirere barns nysgjerrighet og kreativitet. Vi hadde nylig gleden av å møte Kjell Gunnar Ytre-Eide, mannen som driver IKT og lek. Kjell Gunnar er en ekte pioner i sitt felt, og hans engasjement for lek og læring, samt bruk av teknologi i barnehagen, er smittsomt.

Han delte sin visjon om hvordan teknologi kan berike lekeopplevelsen for barn, og hvordan det kan brukes som et kraftig verktøy for å fremme læring og utvikling. V​i har også ​vært inne og sett på en av byene han har bygd, og sett hvor stor glede og kreativitet dette gir barna.

Gjennom Kjell Gunnar fikk vi låne utstyr, og det gav oss så mye at vi kjøpte en Bee:Bot selv. Våre egne barn har elsket å leke med Bee:Bot, og gjennom disse robotene har vi lært masse. Barn har en egen evne til å lære bort, men også til å utforske når vi voksne stopper og setter grenser for oss selv. Bjarte og jeg (Eva) har lært utrolig mye etter mange timer på gulvet med våre egne barn og deres venner som våre veivisere. Barna våre hadde ikke brukt Bee:Bot tidligere.

Etter vårt møte har vi blitt inspirert til å fortsette å utforske samspillet mellom teknologi og pedagogikk i Academic Playground. Vi har også blitt enige om å holde kontakten med Kjell Gunnar Ytre-Eide, da vi ser stor verdi i å samarbeide for å fremme innovative tilnærminger til lek og læring. Det er ikke vanskelig å bli engasjert, når man møter lekne og gode forbilder for barn.
Kjell Gunnar Ytre-EideEtt av de mest inspirerende aspektene ved møtet med Kjell Gunnar er hans evne til å kombinere fag, lek og teknologi på en naturlig måte. Han forklarte hvordan han integrerer digitale verktøy i daglige aktiviteter, og hvordan dette har hjulpet barna i Andungen barnehage med å utvikle sine ferdigheter på en morsom og engasjerende måte.

Kjell Gunnar Ytre-Eide går utover sitt arbeid i barnehagen ved å tilby inspirasjonskurs i barnehager over hele Norge gjennon IKT & lek. Disse kursene gir barnehageansatte muligheten til å lære av hans erfaringer og ta med seg verdifulle ideer og metoder tilbake til sine egne institusjoner. 

Hans kurs har blitt svært populære, og det er lett å forstå hvorfor.

Vil vil gjerne avslutte denne artikkelen med å anbefale IKT og lek for alle som ønsker å tilføre inspirasjon og innovasjon til sin barnehage. 

Takk for gode råd og tips på veien Kjell Gunnar! Vi setter stor pris på at du tok deg tid til å treffe oss.

Vi heier frem Kjell Gunnar, og hans foretak IKT & Lek!

Besøk IKT & LEK 

Bee:Bot baner og geometri
Nye læringsreiser