MakeCode

Lær å programmere

MakeCode er en plattform som brukes til å lære barn og ungdommer å kode på en enkel og morsom måte. Plattformen er utviklet av Microsoft, og den er tilgjengelig gratis på nettet. MakeCode er designet for å gjøre det enkelt for elever å lage kreative prosjekter ved å bruke koding.

MakeCode kan brukes til å programmere mikrokontrollere som BBC micro:bit, Adafruit Circuit Playground Express og LEGO MINDSTORMS Education EV3. Plattformen har et visuelt programmeringsgrensesnitt som lar brukerne dra og slippe kodingselementer for å lage kodeblokker. Dette gjør det enklere for nybegynnere å forstå programmering og gir dem muligheten til å eksperimentere og lage prosjekter på en intuitiv måte.

MakeCode gir også brukere tilgang til en rekke tutorials og veiledninger som hjelper dem med å lære mer om koding. Disse ressursene er tilgjengelige på flere språk, og de inkluderer både tekst, bilder og videoer som viser hvordan man bruker MakeCode for å lage prosjekter.

MakeCode kan brukes til å lage en rekke forskjellige prosjekter, inkludert spill, animasjoner, interaktive historier, roboter, musikkinstrumenter og mer. Plattformen gir også muligheten til å dele prosjektene med andre på nettet, noe som gir muligheten for samarbeid og læring gjennom fellesskapet.

Alt i alt er MakeCode en flott plattform for å lære barn og ungdommer å kode på en morsom og interaktiv måte. Det er et flott verktøy for å utvikle kreativitet, problemløsningsevner og teknologisk forståelse, og det gir muligheten til å lage prosjekter som kan inspirere andre.

Micro:Bit
Utforsk teknologiens muligheter