Micro:Bit

Utforsk teknologiens muligheter

Micro:Bit er en liten datamaskin som er utviklet for å lære barn og unge grunnleggende programmering og elektronikk. Den er enkel å bruke og er et flott verktøy for å lære koding og eksperimentering med elektronikk.

Micro:Bit er utstyrt med en rekke sensorer og innganger, inkludert en akselerometer, magnetometer, temperatursensor, lysføler og knapper. Den har også innebygde LED-lys og en radiosender som gjør det mulig å kommunisere trådløst med andre Micro:Bits.

Micro:Bit kan programmeres ved hjelp av en blokkbasert programmeringseditor som heter MakeCode. MakeCode er utviklet spesielt for å være enkel å bruke for nybegynnere og gir muligheter for å lage alt fra enkle spill og animasjoner til mer avanserte prosjekter.

Micro:Bit kan også programmeres ved hjelp av Python, som er et populært programmeringsspråk blant utviklere. Dette gir mulighet for å lage mer avanserte programmer og å lære mer om datavitenskap og algoritmer.

Micro:Bit kan brukes på en rekke måter for å lære barn å programmere. Det kan brukes til å lage enkle spill og animasjoner, til å lære om sensorer og innganger, og til å lage interaktive prosjekter som reagerer på omgivelsene.

Micro:Bit kan også brukes i fag som matte, naturfag og teknologi, da det gir mulighet for å lære om og utforske konsepter som geometri, fysikk og koding.

Micro:Bit er et flott verktøy for å introdusere barn til programme​ring og elektronikk på en morsom og interaktiv måte. Det gir mulighet for å utforske kreativitet og problemløsning, og kan bidra til å bygge grunnleggende ferdigheter og kunnskap som er relevant i dagens teknologidrevne verden.

Utforsk insektenes verden
sammen med teknologi